četrtek, 21. januar 2010

Voščilnice s tehniko "Iris folding"

Mislim, da so voščilnice najbolj pogost izdelek, ki ga izdelujemo doma. Delo je prijetno, velikokrat se takrat zbere vsa družina, pa še kakšni prijatelji. In seveda znanci, ki dobijo tako voščilnico vidijo, kaj znamo :)

Največkrat izdelujemo ne-preveč-komplicirane voščilnice :) Lahke so, ne potrebujemo materiala, hitro so izdelane, kako izdelek izgleda pa je odvisno predvsem od naše kreativnosti. Jaz vedno pravim: "Manj je več". :)

Ampak obstajajo tudi take voščilice, pri katerih se je potrebno  malce potruditi. Končni učinek je neverjeten. Ampak kljub vsemu ta tehnika ni tako težka, edino priprava je pomembna. Potem pa gre, vse preprosto lahko. Če so izdleke naredili otroci v 1.r. torej 6-letniki potem verjetmite, da ni tako komplicirano! :)

Najprej se izbere motiv. Po predlogi se izreže oblika (to otroci zelo težko sami), pod izrezano obliko damo šablono s številkami. Nanjo potem po vrstnem redu lepimo prepognjene lističe, različnih barv (po shemi):




 Od zadaj izgleda čestitka neugledno




Od spredaj že lepše



končni izdelek, ki ga seveda lahko olepšamo z bleščicami, pa je tak:




 PTehnika je zanimiva tudi zato, ker je lahko veliko enakih motivov, a niti dva si nista podobna!
Nekaj bolezni je bilo, zato je izdelanih manj voščilnic. Pa vseeno dovolj, glede na tehniko, ki ni "hitra":










"Čestitkarji" :) :



Obvladajo ! :)

Decembra smo seveda izdelovali novoletne motive, do konca leta bomo naredili pa še kakšne druge.
Če bi pa doma poskusili, poglejte na povezave, morda kaj najdete.



Katarina

1 komentar:

  1. Ta zvrst ročnega dela je meni sedaj prva, sem poskusila 2 primera, mi je vščeč, imeti moraš čas in potrplenje, potem pa je izdelk. Še tako naprej. LP Marica

    OdgovoriIzbriši