ponedeljek, 8. februar 2010

Živali iz stiropornih kroglic, 25. - 28.1.2010

Prejšnji teden smo se naučili, da se stiroporne kroglice težko zlepijo skupaj, da je razrezan stiropor strašno težko pospravit, da se iz nekaj malega idej lahko naredi veliko zanimivih izdelkov, da je pravilni vrstni red sestavljanja še kako pomemben in, da strgane "najlonke" niso za v smeti :) Seveda se je najprej postavilo vprašanje: "Aaaaa, od kje pa imaš ti toliko nogavic!?????" :)))) In sem povedala, da sem pred skoraj 14 leti nekje videla izdelek, narejen iz strganih "najlonk" in sem jih takrat začela shranjevati. Seveda je morda skoraj neumesno, da povem, da tistega izdelka nisem nikoli naredila :)) Nogavice pa imam in se še kar kopičijo. Če čez 7 let ne pride prav, pride pa čez naslednjih 7 :)

Iz stiropora, najlon nogavic, mosgumija ter nekaj dodatkov je bil prvoten namen, da izdelajo otroci ali pikapolonico ali pa čebelico. Najmlajši so se zelo zavzeto lotili dela in res sem vsako uro bolj navdušena nad tem, kako lepo, lepše in še lepše delajo!

Najprej je bilo treba zlepiti dve kroglici skupaj. To je težaško delo, zato je malica nujno potrebna :)
(res pa je, da je treba kakšno minuto ali dve pri miru držati obe kroglici skupaj, da se ohladita - lepljeno je z lepilno pištolo)

                                      

Nato obe kroglici "oblečemo" v nogavico, ju "zadavimo" (zavijemo s trakcem okoli vratu :) ), ter polepimo z očmi, nosom, narišemo usta in še kaj, če je želja :)

Pikapolonico dopolnimo z rdečo kapuco in ...


... krili, ...


čebelici pa po trebuhu polepimo rumene črte. Naše črte so iz raztegljivega blaga. Seveda bo čebelica dobila še krila, narejena iz kosmatene žičke in čipke.


Na koncu je treba še dorisati manjkajoče elemente ...

... sestaviti dele v celoto  ...

in super izdelki otrok so tu!




Nekaterim je uspelo izdelati obe živalici!

Pa še posnetek za na blog :)


Za konec pa - tihožitje:)))
Neverjetna kombinacija :) 

Na torkovih kreativnih uricah se je pokazalo, da domišljija nima meja. Material sem imela s seboj za čebelico in pikapolonico, ampak tega dne nismo uporabljali rumene in rdeče barve :) Samo črno in rjavo :) Na srečo imam vedno kak kos česa drugega s seboj, a ne veliko. In še enkrat več se je pokazalo, da se tudi iz malo materiala lahko naredi res veliko - če se pazi kako se dela.  

Najmlajša v tej skupini je rekla, da ona bo pa konja naredila. Ja seveda, lahko bi pomislila na to :) Najprej sva narisali, kako bi lahko izdelek izgledal, nato je prvošolka izdelala fantastično osnovo!


Dodala je oči in vse dodatke ...

... in nastal je - KONJ!

In kaj bo nastalo iz tega?


OREL! Mega, tudi kremplje ima!

Hm, kaj pa bo tole nastalo D.? Še ni čisto siguren :) Jaz sem vsekakor vedela, da bo zoprno za pospravit :)

Ampak D. je vseskozi vedel, kaj bo naredil (da prišepnem, saj jaz tudi :) ) , ...
 ... samo ni točno vedel kako naj se zadeve loti. Malce je zamenjal vrstni red sestavljanja, zato je bil potreben kozmetični popravek.
in nastal je - seveda, DOBERMAN!

Le kaj bo pa nastalo iz tega potrpežljivega rezanja?


ZMAJČEK! Ljubljanski? Neee, rudniški :)

Saj pravim, domišljija nima meja!

Zadnja delavnica v tednu je bila bolj osiromašena. Bolezni in športni dan so pripomogli, da sem ostala z eno samo deklico. In pri tem sem imela seveda čas, da sem se tudi sama lotila še ene živali:)

Tole je naredila T.:


Metulj, ki paše na cvetlico.

Ampak tudi čebelica paše tja! :) 

Za konec pa še moj izdelek :)...

Mislim, da slike povedo največ, ker vzdušja iz Kreativnih uric tako ne morem prenesti v besedo in sliko :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar